logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Callbook to Log errors when Callsign not in QRZ
ZL4AS
#1 Posted : Tuesday, June 8, 2021 8:08:06 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 33
Location: Balclutha, New Zealand

Thanks: 2 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Hello Dennis and users.

With so many QSOs being FT8 these days operation is quite "cold" when personal information is not exchanged.
I have taken to using the facility to look up and transfer name and QTH - Log, Call to Log, from the Main Menu.
Because of this,I have found a considerable number of hams chose not to have their information on QRZ.com, especially, but not only, Japanese hams.

My problem arises when I endeavor to look up one of these unknowingly, only to receive a variety of error messages that inevitably result in total closure of LOGic and having to go through re-indexing each time.

Should any users wish to try this for themselves, just a few of the recent cases are:

JK7JZA, JA2DJI, JI3KWZ/P, JE7GXQ, HL3GHJ, JK2UYA and JA9NUN

Plus there are many others.

I guess this is not high on the list of fixes needed, but it would help save me quite a lot of time to have it set right.

73, Cliff ZL4AS
Cliff Gray ZL4AS

QRZ info
Sponsor
Note: We receive a commission from Amazon when you purchase via this link. It does not affect your cost. Thank you!
WN4AZY
#2 Posted : Thursday, June 10, 2021 8:10:40 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,638
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 697 times
Was thanked: 399 time(s) in 322 post(s)
Hi Cliff:

Thanks for your note.

On 9.21.3 I am not having a problem with QRZ.COM. The callbook window says The search for "JA2DJI" produced no results, nothing is logged of course, and no errors.

Check your LOGic version (help/about), and post the first error message you are receiving.

Tnx & 73,

Dennis WN4AZY



ZL4AS
#3 Posted : Friday, June 11, 2021 12:42:21 AM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 33
Location: Balclutha, New Zealand

Thanks: 2 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Thank you for checking Dennis.

I have been remiss in not explaining the next steps when the errors arise.

I too get the screen that says JA2DJI is not in QRZ.com.
The next step is to close the QRZ.com form clicking on the X at top right.
Then I get the error:

Error 1925: Unknown member PARENTREF.* has occurred in program.
CALLBOOK_WEB_ASYNC.BUCKMASTER_WEB, line 25

Whatever way I go out of this crashes LOGic

I hope that helps.
Cliff Gray ZL4AS

QRZ info
ZL4AS
#4 Posted : Friday, June 11, 2021 12:44:13 AM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 33
Location: Balclutha, New Zealand

Thanks: 2 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Sorry, I forgot, I am up to date with LOGic 9.21.3
Cliff Gray ZL4AS

QRZ info
WN4AZY
#5 Posted : Tuesday, June 15, 2021 12:58:47 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,638
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 697 times
Was thanked: 399 time(s) in 322 post(s)
Hi--

Sorry, I still can't reproduce this.


Quote:
The next step is to close the QRZ.com form clicking on the X at top right.
Do you mean the LOGic callbook window?


I made a video of what I did to try to reproduce it. Please watch and tell me what I am doing "wrong."
https://youtu.be/9iAbgfZAFNo

I made this with
https://screencast-o-matic.com/

It is free to make short videos if you want to make a video for me.

Or call me on Skype (Dennis Hevener).

Tnx & 73,

Dennis WN4AZY
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF 1.9.5.5 | YAF © 2003-2011, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.050 seconds.