logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Card needed report
W5GA
#1 Posted : Sunday, January 8, 2023 8:26:26 AM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 301
Location: Missouri

Thanks: 42 times
Was thanked: 77 time(s) in 65 post(s)
When I run a card needed report for DXCC, the report shows E6 as unworked. When I run a DXCC report, it shows as worked, cfmd both paper and LoTW. All of the contacts I've had from there were as ZK2, not as E6. Both prefixes are in the prefix table. I've done awards progress update a couple of times. Any ideas?

73 Doug W5GA
Sponsor
Note: We receive a commission from Amazon when you purchase via this link. It does not affect your cost. Thank you!
K8ZM
#2 Posted : Sunday, January 8, 2023 10:18:44 AM(UTC)
bwilliams

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 439
Location: Mentor, OH

Thanks: 107 times
Was thanked: 143 time(s) in 128 post(s)
Hi Doug, hope you are well !!

With the ZK2 entry you most likely have a DXCC count of 341 (undeleted) and should be 340. In the prefix Table, add the prefix ZK2 to E6 and delete the standalone entry for ZK2 and rerun Awards Update, all should be good.

73, Brad K8ZM

File Attachment(s):
E6-ZK2.png (21kb) downloaded 2 time(s).
1 user thanked K8ZM for this useful post.
WN4AZY on 1/10/2023(UTC)
W5GA
#3 Posted : Sunday, January 8, 2023 11:43:37 AM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 301
Location: Missouri

Thanks: 42 times
Was thanked: 77 time(s) in 65 post(s)
Thanks Brad....hope you're well also!

Here's the thing....I have no standalone entry for ZK2 in the prefix table. Like the pic you included, I have ZK2 as an acceptable E6 prefix.

73 Doug W5GA
1 user thanked W5GA for this useful post.
WN4AZY on 1/10/2023(UTC)
K8ZM
#4 Posted : Sunday, January 8, 2023 11:48:48 AM(UTC)
bwilliams

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 439
Location: Mentor, OH

Thanks: 107 times
Was thanked: 143 time(s) in 128 post(s)
What is your DXCC (undeleted) count ?? Is it 340 ??

Brad
1 user thanked K8ZM for this useful post.
WN4AZY on 1/10/2023(UTC)
W5GA
#5 Posted : Sunday, January 8, 2023 7:44:05 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 301
Location: Missouri

Thanks: 42 times
Was thanked: 77 time(s) in 65 post(s)
Yup, 340
K8ZM
#6 Posted : Sunday, January 8, 2023 8:05:04 PM(UTC)
bwilliams

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 439
Location: Mentor, OH

Thanks: 107 times
Was thanked: 143 time(s) in 128 post(s)
Maybe....

In list of valid values (DXCC) you have a ZK2 ?
Take a look at the DXCC field in the Logform window, is it E6 for all the ZK2's ?

Brad
W5GA
#7 Posted : Sunday, January 8, 2023 9:01:20 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 301
Location: Missouri

Thanks: 42 times
Was thanked: 77 time(s) in 65 post(s)
No, none were worked as E6, so they are listed as ZK2. And that's kinda the point, it shouldn't matter as both prefixes are valid.

73 Doug
K8ZM
#8 Posted : Monday, January 9, 2023 1:39:31 AM(UTC)
bwilliams

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 439
Location: Mentor, OH

Thanks: 107 times
Was thanked: 143 time(s) in 128 post(s)
I think thats the problem. The DXCC field is the DXCC entity, the DXCC entity Niue has an associated DXCC entity "prefix" of E6 as shown in the Lists of Valid Values for DXCC. The Prefix Table lists for E6 the prefixes ZK2 and E6, so, logging ZK2EB would fill the DXCC field with E6, Niue. If you logged E6FF it would also fill the DXCC field with E6, Niue. Same theory for a US station, working N8GLS would fill the DXCC field with K, likewise working WA8MUE would fill the DXCC field with K, not a W, as K is the DXCC "prefix" associated with DXCC entity USA, the prefix table defines the myriad of possible prefixes for USA, K.

I have E6 and ZK2 in the log as well, all have DXCC field as E6, the DXCC List of Valid Values only has one entry for Niue, E6, there is no ZK2. Likewise the prefix table, as shown in the previous attached pic, only has one entry for E6 but with valid prefixes E6 and ZK2.

If you changed the DXCC field for all the ZK2's to E6 it would all be correct.

File Attachment(s):
E6 in DXCC list of valid values.png (60kb) downloaded 0 time(s).
E6 no ZK2 in DXCC list of valid values.png (61kb) downloaded 0 time(s).
E6-ZK2 in prefix table.png (21kb) downloaded 1 time(s).
E6 DXCC logged for ZK2.png (16kb) downloaded 0 time(s).
E6 DXCC logged for E6.png (18kb) downloaded 0 time(s).
2 users thanked K8ZM for this useful post.
W5GA on 1/9/2023(UTC), WN4AZY on 1/10/2023(UTC)
W5GA
#9 Posted : Monday, January 9, 2023 9:26:50 AM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 301
Location: Missouri

Thanks: 42 times
Was thanked: 77 time(s) in 65 post(s)
OK, yes that fixed it. But (isn't there always) why did it only happen with ZK2? In the dark recesses of my mind, I recall having to deal with this years ago, just didn't remember it. Niue isn't the only entity to have a prefix change since I started using Logic at, IIRC, version 2....but it's certainly the only one I've ever seen with this issue. Thankfully, it only amounted to 1/2 dozen QSO's, so it was easy to fix. Many thanks for help, Brad!

73 Doug W5GA
2 users thanked W5GA for this useful post.
K8ZM on 1/9/2023(UTC), WN4AZY on 1/10/2023(UTC)
K8ZM
#10 Posted : Monday, January 9, 2023 10:51:43 AM(UTC)
bwilliams

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 439
Location: Mentor, OH

Thanks: 107 times
Was thanked: 143 time(s) in 128 post(s)
Geeze, your memory is WAY better than mine. So that got me thinking and it turns out I had this same issue 2 yrs ago (do a forum search on Niue and you'll laugh). At that time the DXCC List of valid values had ZK2 AND E6 as Niue, the DXCC entity count was 341 when it should have been 340, deleting DXCC ZK2 and adding ZK2 to the Prefix Table for E6 resolved the issue. Dennis couldnt guess as to why there were (2) entries for Niue either as his at the time had only (1) and it was E6 not ZK2. This one I think falls into the category of "rare".

73 and glad it worked !!

Dennis will probably chime in with some obvious revelation I/we completely missed !!!

Brad, K8ZM
W5GA
#11 Posted : Monday, January 9, 2023 3:38:34 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 301
Location: Missouri

Thanks: 42 times
Was thanked: 77 time(s) in 65 post(s)
Brad, you are prescient. I just checked my list of valid values, and guess what's there!! So, now the question is how did it get back into the mix? I just as an experiment, deleted ZK2 from the list of valid values....wrong thing to do. Doing a progress update returned errors for all ZK2 callsigns.

73 Doug
WN4AZY
#12 Posted : Tuesday, January 10, 2023 3:21:45 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,862
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 836 times
Was thanked: 440 time(s) in 359 post(s)
If I'm following all of this correctly, all of the log records with ZK2 in the DXCC field need to be changed to E6. When a prefix change happens, the update runs a bit of code to update that. That got missed somehow.

But it is still easy to fix. Back up your log. They type (hitting Enter after each line):

USE LOG
REPLACE DXCC WITH "E6 " FOR DXCC="ZK2 "

You can copy and paste, one line at a time.

By the way, the prefix table has nothing to do with DXCC tracking. All that matters is what is in the DXC field in the log form. The prefix table does log the correct DXCC for you automatically. Most of the time hihi.

Tnx/73,

Dennis WN4AZY
1 user thanked WN4AZY for this useful post.
W5GA on 1/10/2023(UTC)
W5GA
#13 Posted : Tuesday, January 10, 2023 7:23:29 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 301
Location: Missouri

Thanks: 42 times
Was thanked: 77 time(s) in 65 post(s)
Thanks, Dennis. As this only impacted 6 qso's, it takes longer to do the batch command than it does to just go in and fix it manually, which is what I did.

73 Doug W5GA
K8ZM
#14 Posted : Tuesday, January 10, 2023 8:07:31 PM(UTC)
bwilliams

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 439
Location: Mentor, OH

Thanks: 107 times
Was thanked: 143 time(s) in 128 post(s)
Thanks Doug !!

So what happened was deleting ZK2 from the DXCC list "if" ZK2 was still the DXCC entry would create errors as ZK2 would no longer have been a valid DXCC entry. I should have thought to mention changing each QSO with DXCC of ZK2 to E6 BEFORE deleting ZK2 from the valid value list.....sorry I didn't think to do that.

Anyways, glad you got it all ok and glad it was only a handful of QSO's you had to muck with !

Best 73, Brad K8ZM

And thanks as well Dennis for all the thanks !
1 user thanked K8ZM for this useful post.
WN4AZY on 1/13/2023(UTC)
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF 1.9.5.5 | YAF © 2003-2011, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.076 seconds.