logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

IC-9700
IK0CHU
#1 Posted : Saturday, May 11, 2019 3:35:40 AM(UTC)
RedBaron

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 258
Man
Location: Viterbo, VT - ITALY

Thanks: 41 times
Was thanked: 45 time(s) in 40 post(s)

Hi Dennis,
I can't get the value of the second vfo in the freq rx field into the logform window. Even if I click in the field the value remains zero. Which driver should I use or do I need to set up a new one?
Thanks IK0CHU
***
IKØCHU Mauro
Sponsor
Note: We receive a commission from Amazon when you purchase via this link. It does not affect your cost. Thank you!
n8gls
#2 Posted : Monday, May 13, 2019 6:44:42 PM(UTC)
bwilliams

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 206
Location: Mentor, OH

Thanks: 43 times
Was thanked: 37 time(s) in 33 post(s)
Hi Mauro, hope you are well !! Congratulations on the IC-9700 !!

So what driver are you using in LOGic ??

73 de Brad, N8GLS
IK0CHU
#3 Posted : Monday, May 13, 2019 8:09:22 PM(UTC)
RedBaron

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 258
Man
Location: Viterbo, VT - ITALY

Thanks: 41 times
Was thanked: 45 time(s) in 40 post(s)

Hi Brad, thanks here all ok. I used drivers with main/sub control and no A/B vfo and Others but no results.
I am making a new logform for satellite traffic with all the exclusive specifications to the antennas, Radio, Satellite and satmode at the time of entering the QSO. I would like to have the uplink and downlink frequencies for orbiting satellites inserted in the logform. I wouldn't know how to do it for the geostationary AO-100. I'm attaching two print screens.
Do you have any solution in this regard?
Thank you

73 IKØCHU Mauro
***
File Attachment(s):
ScreenShot777.jpg (67kb) downloaded 1 time(s).
ScreenShot779.jpg (278kb) downloaded 2 time(s).
IKØCHU Mauro
n8gls
#4 Posted : Tuesday, May 14, 2019 1:33:18 AM(UTC)
bwilliams

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 206
Location: Mentor, OH

Thanks: 43 times
Was thanked: 37 time(s) in 33 post(s)
Mauro,

I don't think all the logging/contesting software developers are fully supporting the IC-9700 yet. Some satellite users that have no IC-9700 specific driver seem to be using the IC-9100 driver. Make sure your IC-9700 (radio) driver from Silicon Labs is version 10.1.7.2399 or later as the earlier version had some issues.

If your not a member of the IC-9700 forum at groups.io there is a huge amount of information on everything related to this radio, what does and doesn't work, set-up (including satellites) as well as a great place to just get help. The group is from all over, Great Britain, Europe, North and South America, Australia, like the LOGic forum its got lots of great and knowledgeable users. https://groups.io/g/ic-9700

Don't have my 9700 yet, going to Hamvention later this week to get the latest information and maybe a good price !!

Best 73's, de Brad
WN4AZY
#5 Posted : Tuesday, May 14, 2019 7:35:22 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,244
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 429 times
Was thanked: 302 time(s) in 240 post(s)
Congrats on the new rig.

Yeah, just try a few different Icom drivers in LOGic. The best way to test IMO is to set split on, set the VFOs to two different frequencies, and log a QSO.

Are the CI/V commands documented anywhere? I looked at the "advanced manual" and it doesn't even mention CI/V. Icom is usually pretty good about keeping the protocols consistent across models, but if the 9700 is indeed an oddball, and the commands are not documented, it is going to be very difficult to fix.


Tnx & 73,


Dennis WN4AZY


IK0CHU
#6 Posted : Tuesday, May 14, 2019 2:35:53 PM(UTC)
RedBaron

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 258
Man
Location: Viterbo, VT - ITALY

Thanks: 41 times
Was thanked: 45 time(s) in 40 post(s)
Hi Dennis,
I have tried in all the ways but it only records the frequency of the main vfo both with the SATELLITE ON function and with the SPLIT ON function.
Could this document be useful for CI-V commands?
http://www.icom.co.jp/wo.../IC-9700_ENG_CI-V_0.pdf
Thanks
73's
IKØCHU Mauro
IK0CHU
#7 Posted : Thursday, May 16, 2019 8:37:06 AM(UTC)
RedBaron

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 258
Man
Location: Viterbo, VT - ITALY

Thanks: 41 times
Was thanked: 45 time(s) in 40 post(s)
Hi Dennis,
I forgot to tell you that the ic-9700 has A2h as the default address
73's Mauro
***
IKØCHU Mauro
Users browsing this topic
Guest (2)
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF 1.9.5.5 | YAF © 2003-2011, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.058 seconds.