logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

new band setup in v 9.1.37
N7IP
#1 Posted : Saturday, August 11, 2018 2:26:12 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 115
Location: MT

Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Dennis, this update seems to have overwritten my band setup. I had previously identified FT8 segments but they are now gone. Any way changes to this table can be called out as an option? Any way to restore my previous band setup?

Also, the comment field in the spot log is expanded. Looks like this:

cw 19 db 25 wpm cq 2007z wa

whereas previously the content ended with the "cq". Any way to delete the redundant time and state?

BTW, the new com port software is a great improvement. It enables me to use the K3 driver rather than Omnirig thru my Remote Rig connection. Excellent!

Thanks,

Bob N7IP
Sponsor
Note: We receive a commission from Amazon when you purchase via this link. It does not affect your cost. Thank you!
IK0CHU
#2 Posted : Sunday, August 12, 2018 8:03:25 AM(UTC)
RedBaron

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 264
Man
Location: Viterbo, VT - ITALY

Thanks: 43 times
Was thanked: 48 time(s) in 43 post(s)

Hi Bob,
also I modified the segments for FT8 into the Band table, but the new version .37 left everything unaltered.
This is my experience.
73's de IKØCHU Mauro
***
IKØCHU Mauro
WN4AZY
#3 Posted : Sunday, August 12, 2018 8:28:01 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,257
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 442 times
Was thanked: 305 time(s) in 242 post(s)
Quote:
Dennis, this update seems to have overwritten my band setup. I had previously identified FT8 segments but they are now gone. Any way changes to this table can be called out as an option? Any way to restore my previous band setup?
We don't overwrite the band table. Not sure how that happened. The only way to get it back would be if you have a backup of your whole LOGic folder.

If you or someone can send me your band table with FT8 freqs defined, I will add it to the master product.

Quote:
Also, the comment field in the spot log is expanded. Looks like this:

cw 19 db 25 wpm cq 2007z wa

whereas previously the content ended with the "cq". Any way to delete the redundant time and state?
I did some work on the parsing of spot comments because it was losing stuff. I see I still have more to do to that. Where are you getting your spots from?

Quote:
BTW, the new com port software is a great improvement. It enables me to use the K3 driver rather than Omnirig thru my Remote Rig connection. Excellent!
Thanks. We had to do something with all these virtual ports etc. It was a monumental task, but worth it, it appears!

Tnx & 73,

Dennis WN4AZY
N7IP
#4 Posted : Sunday, August 12, 2018 1:38:35 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 115
Location: MT

Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
I use VE7CC for spots. Logic is still has trouble logging onto this site. See my setup attached. It times out 9 out of 10 times at startup. Then, when I disconnect and reconnect, it almost always logs on fine.

Bob
File Attachment(s):
n7ip telnet.pdf (502kb) downloaded 13 time(s).
IK0CHU
#5 Posted : Sunday, August 12, 2018 2:08:34 PM(UTC)
RedBaron

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 264
Man
Location: Viterbo, VT - ITALY

Thanks: 43 times
Was thanked: 48 time(s) in 43 post(s)
Hi Dennis,
I do not know if my table is rightly formulated.
I tried two systems:
One: enter modes with frequencies in sequence.
Two: enter frequencies for FT8 without a sequence.
I believe the correct form is the first one.
I hope to have not created problems in the archives, but the spot log seems to work.
Only problem when I click on the spotlog to put the qso in the log gives me error because it does not find FT8.
I did only one test because the qso in FT8 I transfer them with ADIF files and everything proceeds correctly.
Attached to the message my Band Table file.
73's de IKØCHU Mauro
***
File Attachment(s):
BANDMSTR.zip (2kb) downloaded 7 time(s).
IKØCHU Mauro
WN4AZY
#6 Posted : Sunday, August 12, 2018 4:56:31 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,257
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 442 times
Was thanked: 305 time(s) in 242 post(s)
N7IP:

Note the text that comes back from the cluster when you try to log in:

Quote:
*** Connected to VE7CC-1:
Greetings from the VE7CC-1 cluster.
Located near Vancouver BC
Running CC Cluster software version 3.116bz

*************************************************************************
* *
* Please login with a callsign indicating your correct country *
* Portable calls are ok. *
* *
*************************************************************************

New commands:

set/skimmer turns on Skimmer spots.
set/noskimmer turns off Skimmer spots.

set/nobeacon turns off spots for beacons.
set/beacon turns them back on.

For information on CC Cluster software see:
http://bcdxc.org/ve7cc/ccc/CCC_Commands.htm

AR User program now at ver. 2.447
Please enter your call:

login:


Your first prompt is

CALL:

It should be

LOGIN:

You don't need to worry about trailing spaces (LOGIN:_) any more.

My setup is in the attached screen shot.

Tnx & 73,

Dennis WN4AZY
File Attachment(s):
capture.PNG (25kb) downloaded 8 time(s).
N7IP
#7 Posted : Sunday, August 12, 2018 6:19:02 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 115
Location: MT

Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Thanks very much, Dennis!

Bob
N7IP
#8 Posted : Monday, August 13, 2018 3:51:29 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 115
Location: MT

Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Changing to your setup still does not work. Here's the transcript and attached is the setup. If I disconnect and then reconnect, it works. That was also true when the first line of the setup was "call:"
=========================================================
Please enter your call:

login: *** Connected to VE7CC-1:
Greetings from the VE7CC-1 cluster.
Located near Vancouver BC
Running CC Cluster software version 3.116bz

*************************************************************************
* *
* Please login with a callsign indicating your correct country *
* Portable calls are ok. *
* *
*************************************************************************

New commands:

set/skimmer turns on Skimmer spots.
set/noskimmer turns off Skimmer spots.

set/nobeacon turns off spots for beacons.
set/beacon turns them back on.

For information on CC Cluster software see:
http://bcdxc.org/ve7cc/ccc/CCC_Commands.htm

AR User program now at ver. 2.447

LOGic> Waited for LOGIN: to be sent by host, but it was not.
LOGic> Check Setup.
File Attachment(s):
n7ip telnet.pdf (439kb) downloaded 6 time(s).
IK0CHU
#9 Posted : Monday, August 13, 2018 4:30:23 PM(UTC)
RedBaron

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 264
Man
Location: Viterbo, VT - ITALY

Thanks: 43 times
Was thanked: 48 time(s) in 43 post(s)

Hi Bob,
this is my setup and i have no problem. (Screenshot)

My Telnet response …:


*** Connected to VE7CC-1:
Greetings from the VE7CC-1 cluster.
Located near Vancouver BC
Running CC Cluster software version 3.116bz

*************************************************************************
* *
* Please login with a callsign indicating your correct country *
* Portable calls are ok. *
* *
*************************************************************************

New commands:

set/skimmer turns on Skimmer spots.
set/noskimmer turns off Skimmer spots.

set/nobeacon turns off spots for beacons.
set/beacon turns them back on.

For information on CC Cluster software see:
http://bcdxc.org/ve7cc/ccc/CCC_Commands.htm

AR User program now at ver. 2.447
Please enter your call:

login: IK0CHUIK0CHU

Hello Mauro.


Cluster: 402 nodes 829 Locals 4540 Total users Uptime 37 days 15:41

WWV disabled To enable, enter "SET/WWV".
IK0CHU de VE7CC-1 13-Aug-2018 2124Z CCC >
IK0CHU de VE7CC-1 13-Aug-2018 2124Z CCC >
DX de HB9JCB-#: 10113.1 S57V CW 13 dB 26 WPM CQ 2124Z
DX de HB9DCO-#: 3540.0 SF7YT CW 13 dB 22 WPM CQ 2124Z
DX de DO4DXA-#: 7024.0 I1ULJ/8 CW 22 dB 23 WPM CQ 2124Z
DX de HB9DCO-#: 7027.2 G4DVK CW 08 dB 18 WPM CQ 2124Z

73's de IKØCHU Mauro
***
File Attachment(s):
ScreenShot702.jpg (42kb) downloaded 7 time(s).
IKØCHU Mauro
1 user thanked IK0CHU for this useful post.
WN4AZY on 8/14/2018(UTC)
WN4AZY
#10 Posted : Tuesday, August 14, 2018 5:04:46 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 2,257
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 442 times
Was thanked: 305 time(s) in 242 post(s)
N7IP: The cluster isn't sending the login: prompt, at least not within the default 10 seconds that it waits. No problem here tho over approximately 20 tests.

You can enter more time in setup.

IK0CHU: Turn off LOCAL ECHO. That will prevent it from doubling any info entered by you or auto login.

Tnx & 73,

Dennis WN4AZY
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF 1.9.5.5 | YAF © 2003-2011, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.102 seconds.