logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Log form setup - CW Keyer func keys
N7BUD
#1 Posted : Wednesday, February 21, 2024 8:18:54 PM(UTC)
N7BUD

Rank: Newbie

Groups: Registered
Posts: 5
Man
Location: Prescott Valley

Thanks: 1 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
I was able to see how the first 3 Expressions were written and use that info to create several more F-keys for CW. But one that I have not been about to create and keep getting errors from is when I try to make a key that goes something like this: " I AM RUNNING " + PWR + " WATTS " I've had success writing something like this without the + pwr + in the string. But I'd like to get the power I report using from the Pwr field of my log. I'm I'm barefoot, I usually just have it set for 100 watts, but running power it's either 400 or 500 watts. I've tried using + Log.pwr + too. I still get an error message and it always shuts LOGic down.

Any help with using the pwr field is appreciated.

N7BUD
Sponsor
Note: We receive a commission from Amazon when you purchase via this link. It does not affect your cost. Thank you!
WN4AZY
#2 Posted : Friday, February 23, 2024 4:15:44 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 3,071
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 981 times
Was thanked: 490 time(s) in 405 post(s)
Hi--

Try this:

" I AM RUNNING " + TRANS(PWR) + " WATTS "

PWR is a number, and you need to TRANSform it to character before you can concatenate.

Let me know if any questions.

Tnx for using LOGic.

73,

Dennis WN4AZY
N7BUD
#4 Posted : Saturday, February 24, 2024 9:30:44 AM(UTC)
N7BUD

Rank: Newbie

Groups: Registered
Posts: 5
Man
Location: Prescott Valley

Thanks: 1 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
I didn't get any errors with this string, but it didn't transpose the power I'm running for the PWR field in LOG. Do I need to create another field in LOG that has the TRANS(PWR) direct?

Originally Posted by: WN4AZY Go to Quoted Post
Hi--

Try this:

" I AM RUNNING " + TRANS(PWR) + " WATTS "

PWR is a number, and you need to TRANSform it to character before you can concatenate.

Let me know if any questions.

Tnx for using LOGic.

73,

Dennis WN4AZY



N7BUD
#3 Posted : Sunday, February 25, 2024 10:06:28 AM(UTC)
N7BUD

Rank: Newbie

Groups: Registered
Posts: 5
Man
Location: Prescott Valley

Thanks: 1 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
I don't know what "PWR is a number, and you need to TRANSform it to character before you can concatenate." I don't have any idea how to "concatenate" a string of whatever to get it to tell what power my rig is set for when I'm sending this in CW based on what my log says in the PWR field.


Originally Posted by: WN4AZY Go to Quoted Post
Hi--

Try this:

" I AM RUNNING " + TRANS(PWR) + " WATTS "

PWR is a number, and you need to TRANSform it to character before you can concatenate.

Let me know if any questions.

Tnx for using LOGic.

73,

Dennis WN4AZY

K8ZM
#5 Posted : Monday, February 26, 2024 4:13:27 PM(UTC)
bwilliams

Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 504
Location: Mentor, OH

Thanks: 120 times
Was thanked: 180 time(s) in 161 post(s)
Hi Bud, hope you are well !

The memory field is a text field and PWR is a numerical value so it needs to be "transformed" into characters, thats what the function TRANS(PWR) does.

Concatenate just means to merge, the plus signs in the expression "I AM RUNNING" + TRANS(PWR) + "WATTS" will merge the 3 strings. So, if your power value was 400 watts, when you send that memory it will send I AM RUNNING 400 WATTS.

You yourself dont need to "transform" or "concatenate" anything, the functions in the expression do all the work.

You DONT need to create a TRANS(PWR) field.

If you have a default power value set-up in LOGic, try a QSO leaving the default power value alone and see if its being sent.

Let us know...

Brad, K8ZM
1 user thanked K8ZM for this useful post.
WN4AZY on 2/27/2024(UTC)
WN4AZY
#6 Posted : Tuesday, February 27, 2024 11:39:32 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 3,071
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 981 times
Was thanked: 490 time(s) in 405 post(s)
Sorry, What I get for not testing to avoid numeric oversflow. You need placeholders for the digits. So:

" I AM RUNNING " + TRANS(PWR, "####") + " WATTS "

Just use that exact expression. It will work.

Tnx & 73,

Dennis WN4AZY
N7BUD
#7 Posted : Friday, April 26, 2024 11:02:04 PM(UTC)
N7BUD

Rank: Newbie

Groups: Registered
Posts: 5
Man
Location: Prescott Valley

Thanks: 1 times
Was thanked: 1 time(s) in 1 post(s)
Originally Posted by: WN4AZY Go to Quoted Post
Sorry, What I get for not testing to avoid numeric oversflow. You need placeholders for the digits. So:

" I AM RUNNING " + TRANS(PWR, "####") + " WATTS "

Just use that exact expression. It will work.

Tnx & 73,

Dennis WN4AZY



Thanks Dennis,

This did work. I didn't see this reply until 4/26. Tried it today and works like a charm...
1 user thanked N7BUD for this useful post.
WN4AZY on 5/2/2024(UTC)
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF 1.9.5.5 | YAF © 2003-2011, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.028 seconds.