logo
Welcome Guest! To enable all features please Login or Register.

Notification

Icon
Error

Duplicate QSO's
w7gtf
#1 Posted : Monday, March 13, 2023 7:19:39 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 58
Man
Location: Winthop, WA

Thanks: 4 times
Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
I recently noticed, when bringing in an ADIF log from a second transceiver, not connected to Logic, only the WSjt-X log, that I had a number of duplicate QSO's Almost always on FT8. I ran the dupes program and that got rid of some. Looking through my log again, I still see a lot of dupes, primarily FT8 where QSO's are off by a few seconds. Any way to get rid of these remaining dupes? Or alternatively, anyway to search for the dupes and get rid of them by deleting the entries - a tedious task.

I also wonder if the dupe program would delete dupes without regard to the time if they're same mode, date. Ones I see are off by over a minute, so not paying attention to seconds does not help.

Thanks,
Ron/W7GTF
Sponsor
Note: We receive a commission from Amazon when you purchase via this link. It does not affect your cost. Thank you!
WN4AZY
#2 Posted : Wednesday, March 15, 2023 10:12:12 AM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 3,071
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 981 times
Was thanked: 490 time(s) in 405 post(s)
No problem.

Look in C:\Program Files (x86)\LOGic\util for "delete duplicate qsos.prg"

Edit it with notepad or whatever.

Look for this line:

select * from tmp\dupelog.bak group by call, qso_date, DupeTime, DupeTimeOf, operator into CURSOR dupetemp

Comment it out by putting an asterisk at the start of the line, then put a new replacement line below as shown:

* select * from tmp\dupelog.bak group by call, qso_date, DupeTime, DupeTimeOf, operator into CURSOR dupetemp
select * from tmp\dupelog.bak group by call, qso_date, operator into CURSOR dupetemp

I will attach a copy of the modified file, but probably just as easy to modify the existing one. And just to let everyone know that the misc utilities are user-customizable hihi.

Let me know if any questions.

Tnx & 73,

Dennis WN4AZY
File Attachment(s):
delete duplicate qsos.prg (3kb) downloaded 28 time(s).
1 user thanked WN4AZY for this useful post.
w7gtf on 3/15/2023(UTC)
WN4AZY
#3 Posted : Wednesday, March 15, 2023 4:22:36 PM(UTC)
admin

Rank: Administration

Groups: Administrators, Beta Testers
Posts: 3,071
Man
Location: Auburn, GA

Thanks: 981 times
Was thanked: 490 time(s) in 405 post(s)
Oops, I screwed up. The above does not consider mode as you requested. Try this. Sorry if I messed you up.

73,

DH
File Attachment(s):
delete duplicate qsos.prg (3kb) downloaded 27 time(s).
w7gtf
#4 Posted : Wednesday, March 15, 2023 7:47:27 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 58
Man
Location: Winthop, WA

Thanks: 4 times
Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Huh,

I read your program over several times and thought something was missing. Thank you - I’ll give this a go,

73,
Ron
1 user thanked w7gtf for this useful post.
WN4AZY on 3/16/2023(UTC)
w7gtf
#5 Posted : Friday, March 17, 2023 7:14:53 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 58
Man
Location: Winthop, WA

Thanks: 4 times
Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Dennis,

Looks like the second program did the job. Took out 3600 dupes. Now how do I get that second .prg back into the Logic program in the Misc Utilities?

I'm not much of a programmer :)

Thanks again,
Ron
W5GA
#6 Posted : Monday, March 20, 2023 4:49:34 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 374
Location: Missouri

Thanks: 69 times
Was thanked: 114 time(s) in 101 post(s)
Navigate to c:\program files\x86\logic\util and drop it there, it will replace the existing one.

73 Doug W5GA
1 user thanked W5GA for this useful post.
WN4AZY on 3/21/2023(UTC)
w7gtf
#7 Posted : Monday, March 27, 2023 6:22:55 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 58
Man
Location: Winthop, WA

Thanks: 4 times
Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Doug,

Thank you for the idea. However, I can't seem to get it into util - if I drag and drop, I'm told I don't have access. Any other thoughts on getting it into the utilities?

Ron/W7GTF
W5GA
#8 Posted : Tuesday, March 28, 2023 10:47:14 AM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 374
Location: Missouri

Thanks: 69 times
Was thanked: 114 time(s) in 101 post(s)
Log into your computer as administrator.

73 Doug W5GA
1 user thanked W5GA for this useful post.
WN4AZY on 3/28/2023(UTC)
w7gtf
#9 Posted : Tuesday, March 28, 2023 7:30:07 PM(UTC)
Rank: Advanced Member

Groups: Registered
Posts: 58
Man
Location: Winthop, WA

Thanks: 4 times
Was thanked: 8 time(s) in 8 post(s)
Thanks, Doug

That got it done. I should have remembered that myself.

73's
Ron/W7GTF
Users browsing this topic
Guest
Forum Jump  
You cannot post new topics in this forum.
You cannot reply to topics in this forum.
You cannot delete your posts in this forum.
You cannot edit your posts in this forum.
You cannot create polls in this forum.
You cannot vote in polls in this forum.

Powered by YAF 1.9.5.5 | YAF © 2003-2011, Yet Another Forum.NET
This page was generated in 0.033 seconds.